Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A színes zöldségek és gyümölcsök egészségvédő hatásai
  2023-12-19 21:57:19, kedd
 
  Piros, sárga, kék, lila, fehér, sárga és narancsszínű zöldségek és gyümölcsök segítik az egészségünk megőrzését

Az immunrendszer feladata az, hogy megvédjen bennünket a betegségekkel szemben. Amennyiben az immunrendszer legyengül, akkor nagy valószínűség szerint alakul ki megfázás, influenza, emésztési problémák, fáradtság, és megnő a fertőzések valószínűsége is.

Éppen emiatt is nagyon fontos, hogy megerősítsük az immunrendszerünket, aminek az egyik legjobb módja nem más, mint a megfelelő táplálkozás.

A legjobb táplálékok, amelyek eredményesen fokozzák az immunitást, a zöldségek és a gyümölcsök. Különösen nagyon hasznosak lehetnek a citrusfélék, a brokkoli, a fokhagyma és a paprika.

A fehérjék fogyasztása is elemi, amennyiben szeretnénk megerősíteni az immunrendszerünket. Ebbe a kategóriába tartozik a bab és más hüvelyesek, a magvak, a sovány húsok, a halak. A tejtermékekről sem szabad megfeledkeznünk, hiszen nagy mennyiségben tartalmaznak probiotikumokat, amelyek szintén aktívan részt vesznek az immunrendszer megerősítésében.

A zöldségekben és a gyümölcsökben olyan fitokemikáliák vannak, amelyek a színüket adják ezeknek a táplálékoknak és amelyeknek kiemelkedő a szerepük a betegségek megelőzésében.

A fehér zöldségek és gyümölcsök tápanyagai csökkentik a rossz koleszterin szintjét a szervezetben, illetve immunerősítő hatásuk is van. Minimalizálják az emlő-, a prosztata- és a vastagbéldaganat kialakulásának kockázatait.

A piros zöldségek és gyümölcsök, mint például az eper, a paprika, a paradicsom és a málna, antioxidánsokban bővelkednek. Ezek az antioxidánsok elpusztítják a szabad gyököket, amelyek károsíthatják a sejteket, és rákos betegségeket és szívbetegségeket is okozhatnak.

A piros zöldségek és gyümölcsök védik a szívünket. Antioxidánsaik csökkentik az érelmeszesedés, a magas vérnyomás és a magas koleszterinszint kockázatait, illetve csökkentik a szívbetegségek és a prosztatarák kialakulásának esélyét és javítják az agy működését.

A narancssárga és sárga táplálékok, mint például a mangó, az édesburgonya vagy a sárgarépa, tele vannak antioxidáns béta-karotinnal, illetve A-vitaminnal, amelyek szintén megerősítik az immunrendszert, illetve fontosak a csontok és a szem egészségének fenntartásához. A narancs nemcsak C-vitaminban, hanem flavonoidokban is bővelkedik, amelyeknek kitüntetett a szerepe a rákkal, a szívbetegségekkel és a fertőzésekkel szemben. A banán sok káliumot tartalmaz, amely csökkenti a magas vérnyomást és abban is segíthet, nehogy plakkok alakuljanak ki az artériák falain.

A zöld növények színét a klorofill adja. A brokkoli emiatt rákellenes tulajdonságokkal is rendelkezik. A spenót pedig K-vitaminban, folátban és luteinben gazdag, amely tápanyagok segítenek megelőzni az életkorral összefüggő makuladegenerációt és csökkentik a szürkehályog kialakulásának az esélyét. A zöld zöldségekben és gyümölcsökben található tápanyagok megvédhetnek bennünket a magas koleszterintől, szabályozzák az emésztést és javítják az immunrendszer működését.

A kék és lila táplálékok is aktívan hozzájárulnak az immunrendszer megerősödéséhez. Antioxidánsokban is bővelkednek - például ilyen az áfonya -, amelyek nemcsak a rákos betegségekkel, hanem a fertőzésekkel szemben is védelmet nyújtanak. Ezen kívül az öregedési folyamatokat is lassítani tudják, nem mellesleg az agyat érintő betegségek kockázatait is csökkentik. Ezek a zöldségek és gyümölcsök fontosak a memória számára, elősegítik a húgyutak egészségét és szabályozzák az egészséges emésztést.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: antioxidánsokban, tulajdonságokkal, koleszterinszint, szívbetegségeket, vastagbéldaganat, megfeledkeznünk, megerősítésében, probiotikumokat, megerősödéséhez, minimalizálják, szívbetegségek, kialakulásának, fitokemikáliák, antioxidánsaik, érelmeszesedés, fenntartásához, flavonoidokban, koleszterintől, tejtermékekről, immunrendszert, antioxidánsok, fertőzésekkel, táplálékoknak, immunrendszer, valószínűsége, betegségekkel, gyümölcsökben, megelőzésében, károsíthatják, hozzájárulnak, megvédhetnek, egészségének, betegségeket, szabályozzák, elpusztítják, megerősíteni, egészségünk megőrzését, immunrendszer feladata, betegségekkel szemben, immunrendszer legyengül, fertőzések valószínűsége, egyik legjobb, megfelelő táplálkozás, legjobb táplálékok, fehérjék fogyasztása, kategóriába tartozik, sovány húsok, immunrendszer megerősítésében, gyümölcsökben olyan, színüket adják, betegségek megelőzésében, fehér zöldségek,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Png fotel  Szép álmokat!  Hiányzik  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Png nő  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Erdőn  Facebookon kaptam  Png csokor  Png nő  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Hogy lehet megtartani  Makszim Gorkij gondolata  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Mindig jusson idő nevetni  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Németh László tollából  Png fotel  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Alázat  A kételkedés kezelése  Png cica  Egy maradéktalanul uralt világ  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Nagyon különös  Facebookon kaptam Krisztinától  Kövesd a cowboyt!  Nagyon különös  Alázat  Neked tudnod kell  Nem méltó hozzád  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A sors  Mindig jusson idő nevetni  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Zilahy Lajos gondolata  Albert Einsteinről  s immár én is felragyogva, ért...  Png cica  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Szép estét  Png ház  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Tanuld meg ezt a versemet  Egy maradéktalanul uralt világ  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Egy lelki imádság  Ágai Ágnes – Csendélet  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  A sors  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A másik dolog,  Akik bántanak téged  Erdőn  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png kislány 
Bejegyzés Címkék
egészségünk megőrzését, immunrendszer feladata, betegségekkel szemben, immunrendszer legyengül, fertőzések valószínűsége, egyik legjobb, megfelelő táplálkozás, legjobb táplálékok, fehérjék fogyasztása, kategóriába tartozik, sovány húsok, immunrendszer megerősítésében, gyümölcsökben olyan, színüket adják, betegségek megelőzésében, fehér zöldségek, rossz koleszterin, vastagbéldaganat kialakulásának, piros zöldségek, antioxidánsok elpusztítják, szabad gyököket, magas vérnyomás, magas koleszterinszint, prosztatarák kialakulásának, édesburgonya vagy, szem egészségének, narancs nemcsak, fertőzésekkel szemben, magas vérnyomást, artériák falain, zöld növények, klorofill adja, brokkoli emiatt, spenót pedig, életkorral összefüggő, szürkehályog kialakulásának, zöld zöldségekben, magas koleszterintől, immunrendszer működését, immunrendszer megerősödéséhez, áfonya &#8211, rákos betegségekkel, öregedési folyamatokat, agyat érintő, memória számára, húgyutak egészségét, egészséges emésztést, antioxidánsokban, tulajdonságokkal, koleszterinszint, szívbetegségeket, vastagbéldaganat, megfeledkeznünk, megerősítésében, probiotikumokat, megerősödéséhez, minimalizálják, szívbetegségek, kialakulásának, fitokemikáliák, antioxidánsaik, érelmeszesedés, fenntartásához, flavonoidokban, koleszterintől, tejtermékekről, immunrendszert, antioxidánsok, fertőzésekkel, táplálékoknak, immunrendszer, valószínűsége, betegségekkel, gyümölcsökben, megelőzésében, károsíthatják, hozzájárulnak, megvédhetnek, egészségének, betegségeket, szabályozzák, elpusztítják, megerősíteni, eredményesen, mennyiségben, folyamatokat, narancsszínű, tartalmaznak, szürkehályog, édesburgonya, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3055
  • e Hét: 27946
  • e Hónap: 59432
  • e Év: 264133
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.